Kratki rezime prvih pet mjeseci 2021.(i nekaj malo kraja 2020.)

Kratki rezime prvih pet mjeseci 2021.(i nekaj malo kraja 2020.)

UREĐENJE DOMA 2021. (DO 05.05.2021.)

Eto jedne teme o kojoj imamo puno toga za reći, jer eto, po tom pitanju nismo stali. Iz dana u dan, iz projekta u projekt, nešto vlastitim sredstvima, nešto pomoću sufinanciranja. Pa, od kud početi?

Svakako najveći projekt (izveden u 3 faze) bio je epoxy pod u sali, prvoj i drugoj garaži. Dečki iz ARP Sveti Ivan Zelina su sve naše zahtjeve odradili vrhunski i možemo ih samo preporučiti dalje. Također, druga ekipa iz Nikol Zelina pobrinula se za nekoliko stvari u domu – kompletna adaptacija sanitarnog čvora; podizanje nadvoja u srednjoj garaži te su nam još uskočili i izbetonirali pod uz duž potoka kako bi imali manje brige s travom i korovom. Kako su naši operativci, ali i mještani svi majstori svog zanata, tako smo nešto mogli izvesti i sami – u drugoj garaži je naš Iggy osmislio i postavio sanitarni čvor, a sad još čekamo drugi dio projekta (šank). E da, struja, voda i zrak u sve 3 garaže! Naime, u međusobnom razgovoru zaključili smo kako je stražnji dio druge garaže savršen za „man cave“ tj. prostor za druženje operative nakon i između intervencija. Naš operativac Škrla je preuzeo zadatak izrade i farbanja bačvi za „piccadily“ stolove (svi smo pomogli šmirlgati :D) i „projekt sudoper“. Kad šank konačno bude postavljen, imat ćemo gdje postaviti novi TV, razglas, caffe aparat, mikrovalnu i slične uređaje koje smo nabavili, a kako bi sve to ostalo čisto, posjetili smo dućane te također kupili i miniwash i usisivač (NIŠTA NAS NE MOŽE IZNENADITI!) Također, dok se čekalo između radova, stigli smo kompletno isprazniti i ofarbati srednju garažu. Nabavili smo i daljinske ključeve da svi operativci mogu na vrijeme odreagirati ako dođe do intervencije. Valjalo bi napomenuti kako je Ciki divno obnovio stepenište koje vodi iz prve garaže u kancelariju. U drugoj garaži su na podu reflektirajućim trakama označeni gabariti vozila što uvelike omogućava parkiranje navalnog vozila. E, da imamo i novi poštanski sandučić i kućni broj! Sad konačno znamo kam nam pošta ide! Uz sve nabrojano (a i ono čega se nismo sjetili) bilo je i par akcija čišćenja, košnje trave, pranja parkinga, pokoja odgledana utakmica, odigran pikado, ping-ping ili poker, za svakoga ponešto! Svakako još treba pohvaliti i naše električare, nema žarulje u domu, a da ju oni nisu ispitali ! Nego, tek (ili već) je peti mjesec. Uskoro kreće sezona požara otvorenih prostora.. Budite pažljivi i ne palite (barem ne bez nadzora). Ak je frka, tu smo! A do tad, ajmo delat nekaj 😀

p.s. slike su nasumično poredane i nisu sve kak bi trebale biti, ali kad budu svi radovi gotovi stiže nova foto-galerija, a do onda “stay tuned”!!

O autoru

Luka Posavec administrator

- Volunteer firefighter - Secretary of the Volunteer Fire Department - Interceptor Analyst at Superbet