Početna

19.07. Intervencija br. 40/24

U 00:37 od ŽVOC-a primamo dojavu o požaru štale i dijela kuće u Baničevcu. Na intervenciju su već upućeni operativci DVD-a Sveti Ivan Zelina kao i operativci DVD-a Rakovec. Izlazimo s NV Blaževdol 110, AC Blaževdol 120 i malim NV Blaževdol 116 te 12 operativca (+4 u pričuvi). Po dolasku na lokaciju, uočavamo požar štale u razbuktaloj fazi. U koordinaciji s operativcima ostalih DVD-ova kombinacijom unutarnje i vanjske navale stavljamo požar pod kontrolu. Uspješno je spašena sva krupna stoka dok je, nažalost, nekoliko komada sitne peradi stradalo. Materijalna šteta, kao i uzroci nastanka požara se još trebaju utvrditi. Kako je jedna osoba je zatražila pomoć HMP-a ZŽ, djelatnici HMP su stigli na mjesto intervencije i preuzeli gospođu na daljnju obradu. Djelatnici MUP-a prisutni. Kada je utvrđeno kako više nema neposredne opasnosti za reaktivacijom požara, voditelj intervencije povlači snage DVD-a Blaževdol s terena. Povratak u postrojbu u 02:20. Kraj intervencije u 02:30.

10.07. Intervencija br. 39/24

U 23:18 od ŽVOC-a primamo dojavu o prometnoj nesreći na autoputu A4 u smjeru Zagreba nedaleko odmorišta Sesvete. Na intervenciju izlazimo s NV Blaževdol 110, malim NV Blaževdol 116 te 8 operativca (+1 u pričuvi). Po dolasku na lokaciju, uočavamo osobni automobil koji je uslijed udara kamiona u stražnji dio vozila odbačen izvan zaštitne ograde u kanal te se prevrnuo na krov. U koordinaciji s djelatnicima HMP stabiliziramo vozilo te ga režemo pomoću hidrauličkog alata. Nakon što je osoba izvađena, predana je djelatnicima HMP na daljnju obradu. Po dolasku policijskih inspektora i vučne službe, napuštamo lokaciju. Na intervenciji prisutni i djelatnici HAC-a. Kraj intervencije u 01:30.

10.07. Intervencija br. 38/24

U 12:37 od ŽVOC-a primamo dojavu o prometnoj nesreći u Donjoj Zelini, ulica Gradišće (prema Brezovcu Zelinskom). Na intervenciju izlazimo s NV Blaževdol 110, malim NV Blaževdol 116 te 4 operativca. Po dolasku na lokaciju, uočavamo kombinirano vozilo (VW Transporter) koje je prednjim dijelom udarilo u ogradu mosta. S kolegama iz DVD-a Sveti Ivan Zelina osiguravamo vozilo te pristupamo oslobađanju osobe s pomoću hidrauličkog alata. Nakon što je osoba izvađena, predana je djelatnicima HMP na daljnju obradu. Kraj intervencije u 14:15.

No Images found.

04.07. Intervencija br. 37/24

U 13:42 od ŽVOC-a primamo dojavu o požaru osobnog automobile na čvoru Sveta Helena u smjeru Vrbovca. Na intervenciju izlazimo s NV Blaževdol 110 i3 operativaca. Po dolasku na lokaciju ne pronalazimo vozilo nego samo tragove gašenja i još tople dijelove unutrašnjosti. U kontaktu s dežurnim operaterom ŽVOC-a zaključujemo kako je vozač sam ugasio požar i napustio lokaciju. Kraj intervencije u 14:41.

02.07. Intervencija br. 36/24

U 07:15 od ŽVOC-a primamo dojavu o padu stabla preko prometnice u Brezovcu Zelinskom. Na intervenciju izlazimo s NV Blaževdol 110 te ukupno 4 operativaca. Po dolasku na lokaciju pilimo stablo motornom pilom, sklanjamo ga s ceste i metemo ostatke grana i lišća. Kraj intervencije u 08:15.

30.06. Intervencija br. 35/24

U 20:36 od ŽVOC-a primamo dojavu o požaru osobnog automobila na Naplatnoj postaji Sveta Helena u smjeru Zagreba. Na intervenciju izlazimo s NV Blaževdol 110 i AC Blaževdol 120 te ukupno 7 operativaca dok jedan operativac ostaje u pripravnosti. Po dolasku na lokaciju uočavamo kako je požar, brzom reakcijom djelatnika postaje ugašen. Radimo kontrolu termo kamerom, otpajamo akumulator te hladimo motorni prostor. Također peremo kolnik od rasutih tekućina. Na intervenciji prisutni i djelatnici MUP-a. Kraj intervencije u 21:20.

26. i 27.06.2024. – Intervencije 26/34

 U 22:01 primamo dojavu o požaru objekta uzrokovanog udarom groma u Svetoj Heleni. Kako je zbog masivnog olujnog nevremena praćenog jakom kišom i grmljavinom došlo do prekida opskrbe električnom energijom na području Grada, ručno dižemo garažna vrata te 16 operativaca s vozilima NV Blaževdol 110, AC Blaževdol 120, malim NV Blaževdol 116 i kombi vozilom Blaževdol 104 izlazi na intervenciju. Po dolasku na lokaciju ne zatičemo otvoreni plamen i nema ugroze od nastanka veće štete. Vizualnom provjerom ustanovljeno je kako je grom udario točno u dimnjak objekta,a materijalna šteta je nastala prilikom pada istog na crijep.

S intervencije u Svetoj Heleni preusmjereni smo na požar objekta u Gornjem Psarjevu. Sa svim vozilima odlazimo na lokaciju. Po dolasku, uočavamo požar u razbuktaloj fazi te započinjemo gašenje unutarnjom I vanjskom navalom. Na požaru je također prisutno 9 operativaca DVD-a Sveti Ivan Zelina s vozilima NV Zelina 110, AC Zelina 120 i vatrogasnom platformom Zelina 130 te 8 operativaca DVD-a Psarjevo Gornje s vozilom G.Psarjevo 116. Zajedničkim nadljudskim naporom isti stavljamo pod kontrolu te ga u konačnici i gasimo. Materijalna šteta je ogromna. Utrošeno je cca 15 kubičnih metara vode. Dio snaga ostaje na dogašivanju i dežurstvu, dok ostatak odlazi na druge intervencije.

Kombi vozilo Blaževdol 104 i malo NV Blaževdol 116 odlaze na intervenciju ispumpavanja vode koja je uslijed jakog olujnog nevremena prijetila izlijevanjem iz korita potoka i kanala u Curkovcu. Postavljamo improviziranu branu i potopnim pumpama višak vode ispumpavamo iz kanala i dvorišta čime je uspješno spriječen prodor vode u kuću i veća materijalna šteta.

Po završetku intervencije u Curkovcu, odlazimo u Donju Zelinu gdje zajedno s ostatkom naših snaga te 5 kolega iz DVD-a Paukovec (vozila Paukovec 160 i Paukovec 104) vršimo ispumpavanje nekoliko objekata, dvorišta i kuća u nizu. Također, prije našeg dolaska, operativci Paukovca su iz kuće u koju je ušla voda iznijeli na sigurno dvije starije i teško pokretne osobe. Nakon što je većina vode ispumpana, glavnina operative odlazi na odmor dok 4 operativca ostaju na dežurstvu do 02:30. Po kraju dežurstva, mještanin ih osobnim putem obavještava kako postoji potreba za ispumpavanjeg njegovog dvorišta. Kraj intervencije bio je oko 03:30.

Od 09:30 do 14:30 naši operativci s AC Blaževdol 121 vršili su ispiranje dvorišta i prometnice u Donjozelinskoj ulici. Utrošeno je cca 12 metara kubičnih vode.

24.06. Intervencija br. 25/24

U 19:44 od ŽVOC-a primamo dojavu o padu ograde obiteljske kuće na prometnicu u Brezovcu Zelinskom. Na intervenciju izlazimo s NV Blaževdol 110 i ukupno 4 operativaca. Po dolasku na lokaciju, ustanovili smo kako je je ograda prilikom otvaranja ispala iz ležišta te je pala na vlasnika i lakše ga ozlijedila. Također, nastala je manja šteta na parkiranom osobnom vozilu. Djelatnici HMP zbrinjavaju ozlijeđenu osobu dok djelatnici MUP-a obavljaju očevid. Po kraju očevida, pomičemo ogradu u prostor dvorišta te napuštamo lokaciju. Kraj intervencije u 21:45.

19.06. Intervencija br. 24/24

U 09:13 od ŽVOC-a primamo dojavu o požaru osobnog automobila na 80-om kilometru autoceste A4 u smjeru Zagreba. Na intervenciju izlazimo s NV Blaževdol 110, AC Blaževdol 120 te ukupno 7 operativaca. Po dolasku na lokaciju, ustanovili smo kako nema otvorenog plamena, ali preventivno vršimo hlađenje motornog prostora vozila, otpajamo kleme kako bi spriječili mogućnost nastanka požara te se vraćamo u postrojbu. Djelatnici HAC-a i MUP-a prisutni. Kraj intervencije u 10:14.

Gradsko vatrogasno natjecanje za djecu, mladež i odrasle – Sveti Ivan Zelina 2024.

U organizaciji VZG-a Sveti Ivan Zelina, na prostorima ŠRC Zelina održano je Gradsko vatrogasno natjecanje za sve uzraste. Tijekom natjecanja, DVD-ovi su izložili i sva svoja vozila i opremu kako bi se građani upoznali s našim zadaćama i mogućnostima. Za najmlađe smo pripremili i nekoliko zabavnih programa poput vožnje vatrogasnim vlakićem, spuštanja zip-lineom, požarne kuće, gađanje meta vodenim mlazom, igranja na vatrogasnim napuhancima, vožnje čamcem u bazenu, vožnje vatrogasnim vozilima i slično. Radosti, veselja i zabave nije falilo, a najhrabriji su se okušali i u rezanju vozila hidrauličnim alatom. Hvala svima koji su pomogli u organizaciji, natjecateljima na postignutim rezultatima i našim gostima koji su učinili ovaj dan zabavnijim 😉