Mjesečne arhive 21/10/2019

21.10. Intervencija br. 46/19

Primamo dojavu o požaru u kući u mjestu Donja Drenova. Izlazimo sa NV 111, AC 121 i kombi vozilom 105 te 7 operativaca. Dolaskom na mjesto intervencije saznajemo kako se radilo o požaru mikrovalne pećnice u ostavi. Požar je uspješno ugašen ručnim aparatom za gašenje od strane vlasnika prije našeg dolaska. Vršimo pregled i raščišćavanje polica u ostavi gdje se nalazila mikrovalna pećnica. Povratak u DVD u 10:24.

Vježba 2. požarnog područja (rajona)

20.10.2019. u Laktecu održala se vježba 2. požarnog područja (rajona). DVD Blaževdol se odazvao s NV 111, AC 121 i kombi vozilom 105 te 12 operativaca. Sve zadatke smo uspješno odradili (uz manje poteškoće :D) . Inače, 2. požarno područje VZG Sveti Ivan Zelina sadrži 12 aktivnih dobrovoljnih vatrogasnih društava od kojih je na ovoj vježbi bilo prisutno 8. Čestitke svima na ostvarenim rezultatima!

Kombi vozilo Blaževdol 105 – VW Transporter T6

20.09.2019. temeljem Ugovora sklopljenog između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice o provedbi aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica, Ministarstvo poljoprivrede uručilo preostalih 17 novih kombi vozila Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici.

Jedan od njih je pripao DVD-u Blaževdol!

Tijekom 2019. godine Ministarstvo poljoprivrede je osiguralo 40 milijuna kuna čime su ukupno nabavljena 74 vozila (28 pick-up vozila i 46 kombi vozila) za vatrogasne zajednice diljem Hrvatske, financirano je osposobljavanje 6.000 vatrogasaca, a u završnoj fazi je nabava 2.200 kompleta zaštitne opreme za vatrogasce. Kako bi se osigurala kontinuirana pomoć vatrogasnim postrojbama, a time i bolja zaštita i očuvanje hrvatskih šuma, Ministarstvo poljoprivrede planira izradu novog programa opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica te sklapanje novog četverogodišnjeg programa između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice.

Novi kombi je tako zamijenio “staro” kombi vozilo marke Peugeot Boxer koji je dan na korištenje vatrogasnoj postrojbi iz Križa. Želimo im da ih služi jednako dobro kao što je i nas.

Naravno, na novi kombi smo odmah ugradili signalizaciju (svjetlosnu i zvučnu) te oznake DVD-a i zajednice.

Pozivna oznaka: Blaževdol 105
Podvozje: Volkswagen Transporter T6
Snaga motora: 102 KS
Kabina: putnička 1+8
Godina proizvodnje: 2019

16.10. Intervencija br. 45/19

22:04 dojava o nestaloj osobi u Nespešu (Čerenec). Izlazimo s NV 111 i kombi vozilom 105 te 9 operativaca (+1 pričuva). Dolaskom na lokaciju, u razgovoru s policijom saznajemo kako su mještani čuli zapomaganje. Dižemo rasvjetni stup na NV 111 te započinjemo s pretraživanjem izrazito nepristupačnog terena (nisko raslinje, šikara). Nakon pola sata od početka potrage pronalazimo nestalu osobu cca 500 metara od glavnog puta. Osoba starije životne dobi,kaže da se dobro osjeća, nije padala niti je dezorijentirana, ali nije imala snage vratiti se u vikendicu. Osobu imobiliziramo na nosila te nosimo do puta gdje ju preuzimaju djelatnici HMP na daljnju obradu. Povratak u DVD u 23:20 .

-NAJAVA 9. BLAŽEVDOL ROCK FESTIVALA-

  • pitate se kamo izaći?
  • dosta vam je kafića i loše muzike?
  • ne sviđaju vam se visoke cijene cuge i klope?

IMAMO RJEŠENJE ZA VAS!!

U subotu 26. listopada od 20:00 sati DVD Blaževdol organizira 9. Rock Festival na kojem će nastupati “Fantom slobode” (Azra tribute), “Crossroads” i “Fifty G”! Cuga i klopa će biti po promotivnim cijenama!

-lokacija: DVD Blaževdol, Fučkani 12, Blaževdol-

Svi ste pozvani, a organizator garantira dobar provod!

https://www.facebook.com/events/1120565591466304/ – link Facebook eventa

Smotra VZG SVIZ- Paukovec 06.10.2019.

Prisustvovali smo godišnjoj smotri dobrovoljnih vatrogasaca grada Sveti Ivan Zelina koja se održala 06.10.2019. u Paukovcu. Poligon na kojem smo morali u čim boljem vremenu s čim manje grešaka izvršiti nekoliko raznih zadataka završili smo na 13. mjestu. Nakon poligona, operativci DVD-a Blaževdol su uz pomoć operativaca DVD-a Paukovec izvršili su spašavanje ozlijeđenih osoba i gašenje osobnog vozila koje se zbog posljedica “nesreće” zapalilo. Operativci DVD-a Sveti Ivan Zelina i DVD-a Komin su prikazali na koji način se pravilno radi spašavanje osobe iz podrumskih prostorija u plamenu pod opasnošću od eksplozije plinske boce. Naravno, kako to već biva u Paukovcu, nakon službenog dijela u prostorijama DVD-a Paukovec smo se podružili do kasnih sati 🙂 Pohvale DVD-u Paukovec na organizaciji i suradnji!

« od 3 »

2. Natjecanje operativnih vatrogasaca – Dugo Selo 05.10.2019

Ekipa naših operativaca (Zdenko Kavić, Tomislav Habek, Tomislav Bastalec, Tomislav Ripić, Nikola Litvić i Luka Stojić) odazvalo se pozivu kolega iz DVD-a Dugo Selo na 2. natjecanje operativnih vatrogasaca. Zahtjevni poligon sastavljen od niza prepreka i zadataka uspješno su odradili te su u konkurenciji od 13 ekipa zauzeli 6. mjesto. Nakon natjecanja, uslijedilo je druženje uz široku ponudu i program u organizaciji DVD-a Dugo Selo. Svim “konkurentima” čestitamo na ostvarenim rezultatima (čuvajte se, sljedeće godine se vraćamo jači 😀 ), a organizatorima još jednom sve pohvale na izuzetnoj organizaciji.