05.02. Intervencije br. 03-07/20

05.02. Intervencije br. 03-07/20

Požar krovišta – Sveta Helena

U 07:16 sati primljena je dojava o požaru na kući u Svetoj Heleni. Na intervenciju je izašlo 9 operativaca s dva vozila – navalnim vozilom Blaževdol 111 i auto-cisternom Blaževdol 121. Po dolasku na lokaciju izvidom smo ustanovili da se žarište nalazi na krovu u neposrednoj blizini dimnjaka. Zbog otvorenog plamena s vanjske strane krovišta te zadimljenosti i plamena u potkrovlju, istovremeno pristupamo gašenju vanjskom navalom te unutarnjom navalom uz pomoć izolacijskih i P9 aparata. Požar je ubrzo stavljen pod kontrolu i spriječeno je širenje vatre.U međuvremenu je stiglo i 12 članova DVD-a Sveti Ivan Zelina koji su nam pomogli u početku saniranja požarišta. Na opožarenom dijelu krovišta u potpunosti je uklonjena izolacija kako ne bi došlo do ponovne pojave vatre. Policija te djelatnici “Elektre” prisutni. Povratak u 09:57 sati.

Uklanjanje prepreka – Blaževdol

U 14:09 stiže dojava o drvu, koje se zbog jakih udara vjetra srušilo na telefonske vodove u Blaževdolu – ulica Štignjedeci. Izlazimo s navalnim vozilom Blaževdol 111 i kombi vozilom Blaževdol 105 te 7 operativaca + 1 u pričuvi. Stablo uklanjamo motornom pilom te raščišćavamo prometnicu. Po povratku u prostorije DVD-a, preusmjereni na sljedeću intervenciju.

Uklanjanje prepreka – Blaškovec

14:40 stiže dojava o drvu koje je palo preko ceste u Blaškovcu na adresi Haići 11. Izlazimo s navalnim vozilom Blaževdol 111 te 6 operativaca. Stablo uklanjamo motornom pilom te raščišćavamo prometnicu. Po završetku intervencije preusmjereni na sljedeću intervenciju.

Uklanjanje prepreka – Križevčec

U 15:20 stiže dojava o drvu koje je palo na prometnicu u mjestu Križevčec između kućnih brojeva 14 i 16. Iz Blaškovca jurimo u Križevčec s istom ekipom – vozilo Blaževdol 111 i 6 operativaca. Ponovno, uz pomoć motorne pile, raščišćavamo prometnicu. Povratak u prostorije DVD-a u 15:55.

Uklanjanje prepreka – Blaškovec

U 17:25 primamo dojavu o drvu koje je palo na prometnicu u mjestu Blaškovec, ulica Brizije. Izlazimo s navalnim vozilom Blaževdol 111 i 10 operativaca. Motornom pilom rušimo drvo i raščišćavamo prometnicu. Povratak u prostorije DVD-a u 18:00.

O autoru

Luka Posavec administrator

- Volunteer firefighter - Secretary of the Volunteer Fire Department - Interceptor Analyst at Superbet