Početna

Gradsko vatrogasno natjecanje za djecu, mladež i odrasle – Sveti Ivan Zelina 2024.

U organizaciji VZG-a Sveti Ivan Zelina, na prostorima ŠRC Zelina održano je Gradsko vatrogasno natjecanje za sve uzraste. Tijekom natjecanja, DVD-ovi su izložili i sva svoja vozila i opremu kako bi se građani upoznali s našim zadaćama i mogućnostima. Za najmlađe smo pripremili i nekoliko zabavnih programa poput vožnje vatrogasnim vlakićem, spuštanja zip-lineom, požarne kuće, gađanje meta vodenim mlazom, igranja na vatrogasnim napuhancima, vožnje čamcem u bazenu, vožnje vatrogasnim vozilima i slično. Radosti, veselja i zabave nije falilo, a najhrabriji su se okušali i u rezanju vozila hidrauličnim alatom. Hvala svima koji su pomogli u organizaciji, natjecateljima na postignutim rezultatima i našim gostima koji su učinili ovaj dan zabavnijim 😉

No Images found.

15.06. Intervencija br. 23/24

U 08:36 od ŽVOC-a primamo dojavu o požaru trave i drva uz prometnicu u mjestu Brezovec Zelinski. Na intervenciju izlazimo s NV Blaževdol 110 te 3 operativaca. Po dolasku na lokaciju, uočavamo manji požar divljeg deponija smeća (cca 5 metara kvadratnih) koji je zahvatio obližnje drvo. Gasimo požar te se vraćamo u postrojbu. Djelatnici MUP-a prisutni.Kraj intervencije u 10:00.

12.06. Intervencija br. 22/24

U 20:04 od ŽVOC-a primamo dojavu o prometnoj nesreći s jednom osobom u vozilu u Suhodolu Zelinskom. Na intervenciju izlazimo s NV Blaževdol 110 te 5 operativaca dok 1 operativac ostaje u pripravnosti. Po dolasku doznajemo kako je vozilo izletjelo s prometnice te se prevrnulo na bok, ali su ga mještani vratili na kotače. Pomažemo djelatnicima HMP izvaditi unesrećenog te ga prenijeti do vozila kako bi ga transportirali na daljnju obradu. Također, preventivno otpajamo kleme akumulatora kako bi spriječili mogućnost nastanka požara. U dogovoru s djelatnicima MUP-a napuštamo mjesto intervencije. Kraj intervencije u 21:00.

11.06. Intervencija br. 21/24

U 12:14 od ŽVOC-a primamo dojavu o mačićima koji su zapeli u betonskoj cijevi u napuštenoj kući na Velikoj Gori. Izlazimo s NV Blaževdol 110 te 4 operativca (+1 u pričuvi). Po dolasku na lokaciju, od susjeda saznajemo kako se mačići već nekoliko dana glasaju ali ih do sad nisu uspjeli locirati. Mačići su upali u stari betonski odvod. Kako zbog dubine istom nismo mogli pristupiti, uklanjamo dio drvenog poda te jedan dio betonske cijevi. Uz pomoć priručnih alata na siguran način vadimo 4 mala, izgladnjela, ali vrlo glasna mačića te ih u dogovoru s djelatnicima MUP-a i veterinarske postaje predajemo na obradu. Kraj intervencije u 14:00.

04.06. Intervencija br. 20/24

04.06.2024. u 07:20 primamo dojavu od ŽVOC-a kako je na zgarištu intervencije od dana prije primjećena veća količina dima. Izlazimo s NV Blaževdol 110 te 4 operativca. Po dolasku ne nalazimo otvoreni plamen, ali preventivno vršimo dogašivanje. Utrošeno cca 2500l vode. Policija prisutna. Kraj intervencije u 08:30.

03.06. Intervencija br. 19/24

U 10:22 primamo dojavu o požaru gospodarskog objekta u Svetoj Heleni. Na intervenciju izlazimo s NV Blaževdol 110 i AC Blaževdol 120 te ukupno 6 operativaca. Na intervenciju također izlaze i vatrogasci DVD-a Sveti Ivan Zelina s vozilima NV Zelina 110, AC Zelina 120 i vatrogasna platforma Zelina 130 te 7 operativaca. Po dolasku na lokaciju zatičemo požar u razbuktaloj fazi koji je zahvatio štalu, gospodarske objekte i krovište obiteljske kuće te pristupamo gašenju s više mlazova kako bi čim prije spriječili daljnje širenje požara na kuću. Zajedno s kolegama iz DVD-a Sveti Ivan Zelina stavljamo požar pod kontrolu te ga uz pomoć bagera koji nam olakšava razgrtati sijeno i građevinski materijal, konačno i gasimo. Na inicijativu vlasnika, sve domaće životinje su spašene, ali je vlasnik zadobio lakše opekline te je preuzet na obradu od strane djelatnika HMP. Utrošeno je skoro 50 kubičnih metara vode. Na intervenciji su također bili prisutni djelatnici MUP-a. Kraj intervencije u 15:00.

26.05.2024. rajonska vježba 2. požarnog područja

Dana 26.05. održana je vježba 2. PVP-a čiji je domaćin bio DVD Selnica Psarjevačka. Na vježbi drugog rajona prisustvovalo je 8 od 11 DVD-a našeg područja:
DVD Selnica Psarjevačka
DVD Gornje Psarjevo
DVD Blaževdol
DVD Paukovec
DVD Blaškovec
DVD Laktec
DVD Gornja Drenova
DVD Bukovec Zelinski.

Prvo su društva koja imaju vatrogasnu špricu odradila vježbu dobave vode i usisa, a zatim su sva društva prošla poligon s raznim preprekama i zadacima. U ukupnom poretku DVD Gornje Psarjevo ostvarilo je prvo mjesto, DVD Paukovec drugo, dok je DVD Blaževdol zauzeo treće mjesto. Na kraju vježbe, DVD Blaževdol i DVD Paukovec odradili su zajedničku vježbu – simulacija požara otvorenog prostora koji se proširio na gospodarski objekt. Svi DVD-i su pokazali zavidnu razinu izvršavanja zadataka te im na tome čestitamo, kao i domaćinima na vrhunskoj organizaciji i realizaciji.

Jumicar – edukacija djece u prometu OŠ K.Š.Đalskog – Donja Zelina

Kao i svake godine, sudjelovali smo u projektu edukacije osnovnoškolaca u Donjoj Zelini. Zajedno s djelatnicama GDCK, djelatnicima MUP-a te dakako našim prijateljima iz Jumicara, djeci smo prezentirali svoj poziv, vozilo i opremu koju rabimo na intervencijama. Objasnili smo im što sve vatrogasci rade, koja oprema se koristi za koju intervenciju i kako te su se naravno svi okušali u gađanju mete. Svi smo ponešto naučili, dobro se zabavili i dogovorili da se vidimo i sljedeće godine!

17.05. Intervencija br. 18/24

U 18:50 od ŽVOC-a primamo dojavu o požaru u objektu u Brezovcu Zelinskom. Radilo se o požaru električnih instalacija i vodova u kući. Na intervenciju izlazimo s NV Blaževdol 110 i AC Blaževdol 120 te ukupno 7 vatrogasaca. Putem do lokacije od operatera ŽVOC-a doznajemo kako su stanari uspjeli ugasiti glavninu požara aparatom za gašenje. Po dolasku na lokaciju vršimo vizualni pregled te nakon što su djelatnici Elektre iskopčali struju, vršimo gašenje i hlađenje drvenih greda i vodova. Na intervenciji prisutni djelatnici MUP-a. Kraj intervencije u 20:10.

17.05. Intervencija br. 17/24

U 09:57 od ŽVOC-a primamo dojavu o tehničkoj intervenciji u Bukevju. Radilo se o stablu koje se nagnulo na vod za prijenos telefonske veze. Na intervenciju izlazimo s NV Blaževdol 110 i ukupno 4 vatrogasaca. Po dolasku na lokaciju pomoću motorne pile uklanjamo stablo s vodova i prometnice. Kraj intervencije u 11:00.